top of page

Bærekraft og informasjon om klærne

Oppdatert: 26. okt. 2023

Ønsker du å lære mer om plaggene og leverandørene bak klesproduktene? Her har jeg samlet det du trenger å vite, og litt til.


I arbeidet med å starte nettbutikken var det svært viktig for meg å finne leverandører som setter bærekraft i fokus. Samtidig som at klærne var av god kvalitet, uten irriterende lapper eller sømmer. Da nettbutikken i utgangspunktet ble startet med fokus på autisme♥

Klærne skal også tåle utallige vask. For er det ÉN ting jeg har lært som mamma til en autist, og med ADHD selv, er det at favorittplaggene blir vasket flere ganger i uken. Jeg er også en mamma som slenger absolutt ALT i tørketrommelen (selv om akkurat det må gjøres på eget ansvar, og er ikke anbefalt). Klærne skal krympe minimalt, og føles myke mot huden. Vask etter vask. Voksne og barn med bl.a. taktil overfølsomhet har testet og gitt tilbakemelding på at de er fornøyde med klærne.


Etterhvert som nettbutikken har vokst, har det også kommet ønsker om å kunne velge mellom flere fargevalg. Nytt for høsten 2023 er derfor en ny produsent.


Hovedleverandør

Klesleverandøren har et sterkt fokus på bærekraftig utvikling. De jobber for en sirkulær forretningsmodell med så liten negativ påvirkning på klima, miljø, mennesker og dyr som mulig. Felles for samtlige plagg i kolleksjonen, er at alle detaljer, ned til den minste søm er ivaretatt, og er gjenstand for en kontinuerlig kontroll gjennom hele produksjonsprosessen. Den kontinuerlige kvalitetssikringen er med på å sikre at varene holder en høy kvalitet som vil fungere i bruk og vask i lang tid.


Fabrikkene må følge et sett med miljøkrav, samtidig som de ønsker å skape et godt arbeidsmiljø og gode arbeidsvilkår for de ansatte på fabrikkene. Gjennom egne fabrikkbesøk, møter, dokumentasjonsjekk og inspeksjoner, kontrolleres produksjons- og arbeidsforholdene på fabrikkene.


Det brukes kun BCI-godkjent bomull i produksjonen. Som vil si minimalt med skadelige kjemikalier, bærekraftig bruk av vann, samt fremming av rettferdige og gode arbeidsforhold.


Medlemskap i Grønt Punkt Norge

Som medlem i Grønt Punkt tar leverandøren et viktig miljø- og produsentansvar for å bidra til at emballasjen vår blir samlet inn og gjenvunnet.


Ny leverandør høsten 2023

Leverandøren har som mål å øke andelen produkter som kommer fra miljøsmarte materialer og prosesser. De er blant annet sertifisert med OEKO-TEX som garanterer at sluttproduktet ikke inneholder noen skadelige og helsefarlige kjemikalier.

De er storgrossist innen reklametekstiler, gaveartikler, sportsklær og yrkesklær.

Åpenthetsloven trådte i kraft 1. juli 2022, med formål om blant annet å fremme virksomheters respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold i forbindelse med produksjon av varer og levering av tjenester. Loven skal, sammen med andre tiltak, bidra til Norges arbeid med å møte FNs bærekraftsmål nr. 8 om anstendig arbeid og økonomisk vekst, samt mål nr. 12 om ansvarlig forbruk og produksjon.

Worthy sitt ansvar

Begge leverandørene er testet grundig av meg før de er gjort tilgjengelig for kjøp. Blant annet gjentatte vask, stryking, tørketrommel, trykking, daglig bruk mm. Jeg er veldig stolt forhandler av begge merkevarene og håper du vil elske de like mye som jeg gjør.


Trykkemetode

Jeg bruker enten vinyl, også kjent som HTV (heat transfer vinyl), eller transfertrykk.

Vinylmerkene lager jeg selv i mitt studio. Transfertrykk bestilles fra en samarbeidspartner.

Begge metodene krever at motivet festes til klærne ved hjelp av en varmepresse, dette utføres av meg.


Resirkulering

All emballasje levert hit blir kildesortert. Eskene blir gjenbrukt enten til å sende ut varer til dere, eller til lagring. Det er også svært viktig for meg med så lite svinn som mulig. Jeg kaster derfor aldri klær. Enten doneres de, eller så brukes de i giveaways mm.


Flere spørsmål? Ta gjerne kontakt med meg.29 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page